Bel ons: 088 - 4696477

Home » Nieuws » Winnaars en runner-ups Ten Clarenwater Thesis Award 2019 bekend

Winnaars en runner-ups Ten Clarenwater Thesis Award 2019 bekend

Vandaag zijn de winnaars bekend gemaakt van de 4e editie van de Ten Clarenwater Thesis Award, dé Nederlandse scriptieprijs op het thema familiebedrijven. In de categorie bachelor-scripties heeft Ronald Moerman van Aeres Hogeschool Dronten gewonnen. De tweede prijs ging naar Julian van den Akker van hogeschool Windesheim. In de categorie master-scripties heeft Marc Kuijken van Tilburg University gewonnen. Op de tweede plaats eindigde Michel Heerkens van de AOG School of Management van de University of Groningen.

De prijs is een initiatief van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van hogeschool Windesheim en de Stichting Ten Clarenwater. De bedoeling van de prijs is om excellent onderzoek te stimuleren naar familiebedrijven door zowel bachelor als master studenten. De uitreiking vond dit jaar plaats tijdens een online event. De winnaars in beide categorieën (bachelor en master) ontvingen een cheque van € 1.500,-. Aan alle runner-ups werd een cheque overhandigd van € 750,-. Er waren dit jaar maar liefst 14 inzendingen van hogescholen en universiteiten uit Nederland, Duitsland, Italië en Zuid-Afrika.

De jury voor de bachelor-scripties bestond dit jaar uit Astrid Kramer (Tilburg University) als voorzitter, Andrea Kuiken (University of Groningen) en Hubert Tromp (eigenaar van “De Arend” in Winssen). Juryleden bij de masterscripties waren Maarten Vijverberg (Clifton Finance), Ingrid Wakkee (Hogeschool van Amsterdam) en Albert Cornelissen (Haagsche Hogeschool) als voorzitter.

Alle scripties zijn door de jury beoordeeld op de volgende criteria:

· Originaliteit van het onderwerp en de resultaten

· Methodologie van het onderzoek

· Actueel en innoverend karakter

· Maatschappelijke relevantie

· Praktische implicaties

Beide jury’s waren erg onder de indruk van de kwaliteit van de ingezonden scripties. De onderwerpen waren origineel en de onderzoeken zijn grondig uitgevoerd. Daarnaast hadden alle ingezonden scripties een hoge praktische toepasbaarheid. Het was daarom voor de jury niet eenvoudig om een winnaar te selecteren.

Langs deze weg willen wij de jury hartelijk danken voor hun inspanningen en feliciteren we de winnaars en runner-ups van de Ten Clarenwater Thesis Award 2019!

Het juryrapport kan gelezen worden via deze link.

11 december 2020