Bel ons: 088 - 4696477

Home » Nieuws » Winnaars en runner-ups Ten Clarenwater Thesis Award 2018 bekend

Winnaars en runner-ups Ten Clarenwater Thesis Award 2018 bekend

De winnaars en runner-ups van de Ten Clarenwater Thesis Award 2018 voor onderzoek naar familiebedrijven zijn bekend. In de categorie bachelor-scripties heeft Julian Elias Lessing van de WHU Otto Beisheim School of Management gewonnen. De tweede prijs ging naar Barbara Cornelissen van Hogeschool Inholland. In de categorie master-scripties heeft Nicolas Heidelk van de Hamburg School of Business Administration gewonnen. Op een gedeeld tweede plaats eindigden Shelley Beck Saunders van de Nelson Mandela University in Zuid-Afrika en Desiree Westland van Universiteit Nyenrode.

De prijs is een initiatief van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van hogeschool Windesheim en de Stichting Ten Clarenwater. De bedoeling van de prijs is om excellent onderzoek te stimuleren naar familiebedrijven door zowel bachelor als master studenten. De uitreiking vond plaats tijdens het 10-jarig lustrum van onderzoek naar familiebedrijven op hogeschool Windesheim. De winnaars in beide categorieën (bachelor en master) ontvingen een cheque van € 1.500,-. Aan alle runner-ups werd een cheque overhandigd van € 750,-. Er waren dit jaar maar liefst 13 inzendingen van hogescholen en universiteiten uit Nederland, Duitsland, Zweden, Italië, Ierland en Zuid-Afrika.

De jury voor de bachelor-scripties bestond dit jaar uit Margré van Dalfsen (Visscher-Caravelle), Ramia El Agamy (Tharawat Magazine) en Chantal Remery (University van Utrecht) als voorzitter. Jury-leden bij de masterscripties waren Maarten Vijverberg (Clifton Finance), Erik Wierstra (Hogeschool Saxion) en Enno Masurel (Vrije Universiteit van Amsterdam) als voorzitter.

Alle scripties zijn door de jury beoordeeld op de volgende criteria:

  • Originaliteit van het onderwerp en de resultaten
  • Methodologie van het onderzoek
  • Actueel en innoverend karakter
  • Maatschappelijke relevantie
  • Praktische implicaties

Beide jury’s waren erg onder de indruk van de kwaliteit van de ingezonden scripties. De onderwerpen waren origineel en de onderzoeken zijn grondig uitgevoerd. Daarnaast hadden alle ingezonden scripties een hoge praktische toepasbaarheid. Het was daarom voor de jury niet eenvoudig om een winnaar te selecteren.

Langs deze weg willen wij de jury hartelijk danken voor hun inspanningen en feliciteren we de winnaars en runner-ups van de Ten Clarenwater Thesis Award 2018!

Het jury-rapport kan gelezen worden via deze link.

 

 runner up winnaars clarenwater met begeleiders