Bel ons: 088 - 4696477

Home » Nieuws » De winnaars van de Ten Clarenwater Thesis Award 2017 zijn bekend

De winnaars van de Ten Clarenwater Thesis Award 2017 zijn bekend

De winnaars van de Ten Clarenwater Thesis Award 2017 zijn bekend.  De winnaars zijn bachelorstudent Geurt van Assen van Windesheim (bedrijfseconomie) en Masterstudenten Klara Selling en Gabriella Gustafsson van Jönköping University.

De prijs is een initiatief van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van hogeschool Windesheim en de Stichting Ten Clarenwater. De uitreiking vond plaats tijdens het galadiner van de IFERA conferentie op donderdag 5 juli. In die week vond de IFERA conferentie plaats op Windesheim. Aan de winnaars in beide categorieën (bachelor en master) werd een cheque overhandigd van € 2.500,-. De inzendingen voor de prijs waren afkomstig van negen verschillende universiteiten en hogescholen uit Nederland, Zweden, Italië en Duitsland.

Geurt van Assen schreef de beste bachelorscriptie van 2017. De scriptie van deze student van de opleiding Bedrijfseconomie van Hogeschool Windesheim gaat over de invloed van subsidies en stewardship gedrag op duurzaamheid. Geurt heeft kwalitatief en kwantitatief onderzoek gedaan en geeft met zijn scriptie inzicht in beweegredenen van ondernemers om te investeren in duurzaamheid en de rol die subsidies daarin spelen. De resultaten zijn aanleiding om meer onderzoek te doen naar subsidiebeleid en om duurzaamheidssubsidies gerichter in te zetten. Volgens de jury is de scriptie een ‘voorloper in het huidige debat over stewardship en duurzaamheid en heeft een grote signaal-functie.’ De bachelorscriptie van Rosemarie Steenbeek van de opleiding SBRM bij Hogeschool Windesheim kreeg een eervolle vermelding.

De eerste prijs van de masterscriptie is gewonnen door het duo Klara Selling en Gabriella Gustafsson van de Jönköping International Business School in Zweden. De scriptie gaat over het vertrouwen dat medewerkers na bedrijfsopvolging hebben in een nieuwe CEO. Door middel van een vergelijkende case-study methodologie is in het onderzoek gekeken naar verschillen tussen familiebedrijven en niet-familiebedrijven en de betrokkenheid van de CEO bij het bedrijf voorafgaand aan de opvolging. Volgens de jury is in het onderzoek een bijzondere stakeholder benadering gebruikt en was de manier waarop de cross-case analyse is aangepakt van zeer hoog niveau voor een masterscriptie. Een eervolle vermelding bij de masterscripties was er voor Charles Duchêne van de Universiteit van Maastricht.

De samenvatting van de winnende scripties worden gepubliceerd via de website van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven (www.landelijkexpertisecentrumfamiliebedrijven.nl).